Schuldhulpverlening

Aanvragen

Voor : particulier

Wanneer u schulden heeft of geldproblemen krijgt, kunt u bij de gemeente hulp vragen.

Intakegesprek in het gemeentehuis

Een intakegesprek vraagt u aan bij de afdeling Samenleving (0165-349943). Wij sturen u dan een uitnodiging per post. Daarin staan de datum en tijd van uw afspraak. Ook leest u in de uitnodiging wat u moet meenemen naar de afspraak.

Onze gediplomeerde schuldhulpverleners, waar u het gesprek mee hebt, kijken niet alleen naar de cijfers en documenten, maar hebben ook oog voor uw persoonlijke situatie.

Inloopspreekuur Maatschappelijk werk

Eerst samen kijken naar uw geldzaken? Maak een afspraak bij WijZijn Rucphen via telefoonnummer 0164-237056 (tussen 09.00 - 12.30 uur).
U kunt ook langskomen op het inloopspreekuur van WijZijn Rucphen:

  • maandag 9.00 tot 10.00 uur in De Trapkes te Sprundel
  • woensdag 9.00 tot 10.00 uur in het gemeentehuis Rucphen
  • donderdag 9.00 tot 10.00 uur in de Lanteern in St. Willebrord

Kosten

De hulp en het advies van de schuldhulpverlener zijn gratis.

Misschien goed om te weten?
Handicap of chronisch ziek: laat geen geld liggen!

Leven met een ziekte of beperking brengt meerkosten met zich mee. Meerkosten omdat het dagelijks leven voor u duurder is dan voor anderen. Extra kosten voor zorg, vervoer, hulpmiddelen, aanpassingen en voorzieningen. U kunt deze kosten voor een deel terugvragen of compenseren. Op www.meerkosten.nl leest u hoe.

Toelichting

Onder specifieke voorwaarden kan de gemeente of (gemeentelijke) kredietbank u geld lenen. We spreken dan af, hoe u dit terugbetaalt (een betalingsregeling). Hiervoor moet u contact opnemen met het Werkplein Hart van West Brabant in Etten Leur.

Samenwerking

Bij het geven van hulp, advies en begeleiding werkt de gemeente Rucphen samen met de Kredietbank West Brabant en met WijZijn Rucphen. Samen vormen deze instanties het Meldpunt Schuldhulpverlening Rucphen.


Huurschuld?

Het Meldpunt Schuldhulpverlening heeft een samenwerkingsovereenkomst met Thuisvester. Als u een huurschuld heeft, en als u zich tijdig aanmeldt voor een schuldregeling, kan Thuisvester wellicht bereid gevonden worden om de incassoprocedures stil te leggen tijdens het zoeken naar een oplossing. Dit gebeurt alleen als u de lopende huur weer op tijd betaalt.

Gratis online training

Training administratie en budgetteren (WijZijn Rucphen)
Gratis online training voor als:

  • Je moeite hebt om de administratie op orde te houden.
  • Rekeningen betalen elke maand weer veel stress oplevert.
  • Je inzicht wilt krijgen in je bestedingen.