Voor : particulier
Heeft u ondersteuning, hulpmiddelen of woningaanpassingen nodig om langer zelfstandig thuis te blijven wonen? Zoekt u activiteiten voor een zinvolle invulling van uw dag? Of heeft u vragen over geldzaken, het omgaan met een partner bij een scheiding of wat u kunt doen als iemand in uw omgeving dement wordt?
Dat kan van maandag t/m vrijdag van 8 tot 12 uur:
t. 0165-349990
e. zorgloket@rucphen.nl
Ontvangt u thuis ondersteuning vanuit de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning)? Heeft u een persoonsgebonden budget (pgb) waarmee u zelf hulp inkoopt of wordt de zorg door een zorgaanbieder geregeld? Dan betaalt u hiervoor een eigen bijdrage. Uw eigen bijdrage bedraagt maximaal € 19 per maand.
De gemeente stuurt uw gegevens naar het CAK zodra u ondersteuning ontvangt. Vervolgens krijgt u een beschikking van het CAK, waarin de hoogte van uw bijdrage staat. Tot slot ontvangt u een factuur van uw eigen bijdrage van het CAK. U vindt meer informatie op www.hetCAK.nl.
Bij zelfstandig leven hoort bijvoorbeeld:
De Wmo 2015 is bedoeld voor mensen die hulp nodig hebben om thuis te blijven wonen of om mee te doen in de samenleving.
De hulp van de gemeente is een aanvulling op wat u zelf kunt. En wat uw familie, vrienden of buren voor u kunnen doen. Is deze hulp uit uw omgeving niet genoeg? Dan krijgt u hulp van uw gemeente. De gemeente kijkt wat u nodig heeft om zo zelfstandig mogelijk te leven en mee te doen aan activiteiten buitenshuis. Dat kan van alles zijn, bijvoorbeeld een training, hulpmiddelen of dagbesteding. Hulpverleners zullen taken alleen overnemen als het niet anders kan.
Familie, vrienden of buren zijn niet verplicht om te helpen. Gemeenten mogen wel vragen wat zij voor u kunnen betekenen.
De gemeente kan algemene voorzieningen en maatwerkvoorzieningen aanbieden.
Neem contact op met het Zorgloket:
t. 0165-349990
e. zorgloket@rucphen.nl
Er wordt dan een afspraak met u gemaakt voor een gesprek. Dit noemen we het keukentafelgesprek.