Zelf WOZ-gegevens wijzigen en aanvullen via Mijn WOZ voormelding

Vanaf 15 november 2018 t/m 31-12-18 via www.bwbrabant.nl

Woningeigenaren kunnen vanaf nu gegevens over hun woning bekijken. Dit doet u met de interactieve tool ‘Mijn WOZ voormelding’ van de Belastingsamenwerking West-Brabant (BWB). Als woningeigenaar kunt u objectkenmerken van uw woning, zoals een dakkapel, het bouwjaar, de inhoud en een aanbouw bekijken. Vervolgens zijn er twee mogelijkheden: u kunt aangeven dat de gegevens kloppen of u kunt wijzigingen doorgeven.

Voordelen voor woningeigenaar én de Belastingsamenwerking

De BWB beheert administratieve gegevens over woningen. Als woningeigenaar heeft u zelf vaak het beste beeld van de actuele omstandigheden van uw woning. Met de interactieve voormelding kunt u die gegevens ruim op tijd digitaal controleren. Met deze controle verbeteren de gegevens van de BWB en kunnen we de WOZ-waarde nauwkeuriger berekenen. Bovendien voorkomen we bezwaren en correcties achteraf.

Hoe werkt Mijn WOZ voormelding?

Vanaf 15 november 2018 kunnen woningeigenaren de gegevens van hun woning bekijken, wijzigen en aanvullen. Volg deze stappen:

  1. Ga naar de website: www.bwbrabant.nl
  2. Klik op de button ‘Mijn WOZ voormelding’. 
  3. Daarna kunt u zich aanmelden via uw DigiD
  4. Vervolgens krijgt u toegang tot Mijn WOZ, waar de gegevens van uw woning staan.

Wat doet de Belastingsamenwerking met de reacties?

Als u akkoord bent, danken wij u hartelijk en krijgt u een bevestiging via e-mail van de BWB. Als u niet akkoord bent en wijzigingen doorgeeft, stellen wij een onderzoek in. U krijgt daarna een e-mail van de BWB. daarin staat, wat er met uw voorstel is gebeurd. Wijzigingen of aanvullingen kunnen gevolgen hebben voor het vaststellen van de WOZ-waarde in februari 2019.

Belastingsamenwerking West-Brabant

Jaarlijks stelt de Belastingsamenwerking West-Brabant (BWB) de waarde vast van alle woningen in de gemeenten waarvoor zij werkt. Mijn WOZ voormelding geldt daarom voor woningen in de gemeenten Bergen op Zoom, Dongen, Etten-Leur, Halderberge, Moerdijk, Oosterhout, Roosendaal, Rucphen, Woensdrecht en Zundert. 

De waardevaststelling is verplicht volgens de Wet waardering onroerende zaken (Wet WOZ). De WOZ-waarde staat op het aanslagbiljet van woningeigenaren en is de basis voor de gemeente-, waterschaps- en inkomstenbelasting. Het is dus belangrijk dat de WOZ-waarde op de juiste gegevens is gebaseerd. Wilt u hier meer over weten? Kijk dan op  www.bwbrabant.nl.

Publicatiedatum 21-11-2018
Publicatieblad Rucphense Bode
Einddatum 1-1-2019