Stemmen in een andere gemeente

U kunt dit jaar ook weer stemmen in een andere gemeente. Zo is het stembureau altijd dichtbij. U heeft hiervoor een kiezerspas nodig

Met een kiezerspas kunt u op elk stembureau in Nederland uw stem uitbrengen. U kunt de kiezerspas op twee manieren aanvragen:

Aanvragen met een formulier

U kunt een kiezerspas eenvoudig aanvragen met een formulier. U vindt het formulier gratis op www.rucphen.nl/verkiezingen. Een papieren formulier kunt u opvragen bij verkiezingen@rucphen.nl of ophalen in het gemeentehuis. Vul het formulier in en lever dit uiterlijk op 12 maart 2021 in. Dat doet u bij de gemeente, die op uw stempas staat. Let op: u krijgt geen kiezerspas als u een volmacht heeft om voor een ander te stemmen. Als alles in orde is, zetten we uw stempas om in een kiezerspas.

 Verzoek om een kiezerspas (PDF, 125 Kb)

Met een afspraak in het gemeentehuis

Aan de balie in het gemeentehuis kunt u de stempas ook direct omzetten in een kiezerspas. Dat doet u bij de gemeente, die op uw stempas staat. In onze gemeente maakt u hiervoor een afspraak via t. (0165) 34 95 00. Neem uw stempas mee naar de afspraak. Wij zetten de stempas dan om in een kiezerspas. Dit kunt u regelen tot en met 12 maart 2021 om 17:00 uur.

Publicatiedatum 10-2-2021
Publicatieblad Rucphense Bode
Einddatum 18-3-2021