Sjors Sportief van start

Leerlingen basisonderwijs kunnen vanaf 13 maart inschrijven voor een kennismaking met één of meer sporten.

Wethouder Martien de Bruijn deelde woensdag 13 maart de eerste Sjors Sportief boekjes uit. In dit boekje staan sportieve activiteiten waaraan basisschoolleerlingen kunnen deelnemen. Zo maken ze (vaak gratis) kennis met één of meerdere sporten. Een leuke manier voor kinderen om zich te oriënteren op het gebied van sport in onze gemeente! 

Proberen zonder verplichtingen

Via Sjors Sportief hoeven leerlingen niet direct lid te worden van een vereniging, maar maken ze op een laagdrempelige en toegankelijke manier kennis met een activiteit. Sportdeelname kan nooit groot genoeg zijn. Basisschoolleerlingen uit groep 1 t/m 8 schrijven zich vanaf 13 maart in voor activiteiten via www.sjorssportief.nl.

Voldoende keus voor sportievelingen

Kinderen uit de gemeente Rucphen kunnen kennismaken met meer dan 40 activiteiten zoals atletiek, badminton, dansen, turnen, judo en tennis. Kortom keus genoeg! Kinderen mogen zich voor zoveel activiteiten inschrijven als zij zelf willen. Inschrijven kan het hele schooljaar door.

Gemeentelijk sportbeleid

Kinderen verbinden aan sport is een van de speerpunten van het gemeentelijk sportbeleid. Sjors Sportief is een leuk instrument hiervoor. Deze formule heeft zich inmiddels in meer dan 100 gemeenten bewezen. Het geeft ieder kind de kans om zich te oriënteren op diverse takken van sport en cultuur en stimuleert kinderen om structureel aan de activiteiten deel te nemen.

Initiatief

De heer Cor Lazeroms nam het initiatief om mee te doen aan het boekje Sjors Sportief. Hij heeft via de toen geldende Stimuleringsregeling een aanvraag ingediend.

Sportservice Noord-Brabant

De verenigingen in de gemeente Rucphen konden hun activiteiten melden bij Sportservice Noord-Brabant. Sportservice Noord-Brabant verzorgt Sjors Sportief namens de gemeente Rucphen. Dit Sjors Sportief boekje wordt verspreid via alle basisscholen in Rucphen.

Publicatiedatum 13-3-2019
Publicatieblad Rucphense Bode
Einddatum 27-3-2019