Roosendaalsebaan ong. tussen 20 en 24, Schijf

De gemeenteraad heeft op 6 november 2024 het bestemmingsplan ‘Buitengebied Rucphen 2020, Roosendaalsebaan ong. tussen 20 en 24 te Schijf’ gewijzigd vastgesteld. Het bestemmingsplan verandert de bestemming van “Agrarisch met waarden - Landschappelijk” naar “Wonen” en “Groen - Landschapselement”. Dit is om de bouw van twee vrijstaande woningen mogelijk te maken. Tevens heeft het college van burgemeester en wethouders een besluit hogere waarde genomen.

Roosendaalsebaan ong. tussen 20 en 24 te Schijf

Vastgesteld bestemmingsplan en besluit hogere waarde bekijken van 20 november 2024 t/m 1 januari 2025

De gemeenteraad heeft op 6 november 2024 het bestemmingsplan ‘Buitengebied Rucphen 2020, Roosendaalsebaan ong. tussen 20 en 24 te Schijf’ gewijzigd vastgesteld. Het bestemmingsplan verandert de bestemming van “Agrarisch met waarden - Landschappelijk” naar “Wonen” en “Groen - Landschapselement”. Dit is om de bouw van twee vrijstaande woningen mogelijk te maken.

Tevens heeft het college van burgemeester en wethouders een besluit hogere waarde genomen.

De gemeente heeft afspraken gemaakt over de (plan)kosten en planschade van dit bestemmingsplan: een anterieure overeenkomst.

Besluit en plan bekijken 

Vanaf 20 november 2024 t/m 1 januari 2025 kunt u het volgende bekijken:

  • besluit vaststelling bestemmingsplan van de gemeenteraad
  • het vastgestelde bestemmingsplan. Op www.omgevingswet.overheid.nl kiest u via ‘Regels op de kaart’ voor planidentificatie NL.IMRO.0840.9000B0072-DEF1 of u zoekt naar het gewenste adres en vraagt daarvan de bestemmingsplaninformatie op. U kunt de informatie ook bekijken in het gemeentehuis.
  • het besluit hogere grenswaarden. U kunt dit besluit bekijken in het gemeentehuis.

Bent u het niet eens met dit besluit?

Dan kunt u dat vanaf 20 november 2024 t/m 1 januari 2025 aangeven door beroep in te stellen tegen het bestemmingsplan, als u:

  • eerder al een zienswijze heeft ingediend tegen het ontwerpbestemmingsplan;
  • kunt laten zien dat u die zienswijze niet op tijd heeft kunnen indienen (zoals beschreven is in artikel 3.8 Wro juncto afd. 3.4 Awb);
  • belanghebbende bent en het niet eens bent met de wijzigingen in het plan. 

Dan kunt u dat vanaf 20 november 2024 t/m 1 januari 2025 aangeven door beroep in te stellen tegen het besluit hogere waarde, als u:

  • eerder al een zienswijze heeft ingediend tegen het ontwerpbesluit;
  • kunt laten zien dat u die zienswijze niet op tijd heeft kunnen indienen (zoals beschreven is in artikel 3.8 Wro juncto afd. 3.4 Awb);
  • belanghebbende bent en het niet eens bent met dit besluit. 

U stelt beroep in bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Dat doet u met een brief die u persoonlijk ondertekent. In de brief schrijft u:

  • uw naam en adres;
  • de datum;
  • een omschrijving van het gemeentelijke besluit waartegen u in beroep gaat;
  • zo mogelijk stuurt u een kopie van het gemeentelijke besluit mee;
  • de reden waarom u in beroep gaat;

Let op: de Raad van State berekent kosten (griffierecht) voor de behandeling van uw brief. 

Het bestemmingsplan gaat in op 2 januari 2025

Het vastgestelde bestemmingsplan geldt vanaf 2 januari 2025. Ook als iemand beroep instelt. Vanaf deze datum is het besluit hogere waarde ook onherroepelijk.

Wilt u dat het plan niet geldt tijdens uw beroepsprocedure?

Dan kunt een verzoek om voorlopige voorziening doen. In dat geval geldt het bestemmingsplan pas nadat op het verzoek is beslist. Een voorlopige voorziening vraagt u aan bij de voorzieningenrechter van de Raad van State. De Raad van State berekent hiervoor kosten (griffierecht). 

Publicatiedatum 20-11-2024
Publicatieblad Rucphense Bode
Einddatum 1-1-2025