Prins Peer I van Torensjouwerslaand

Op zaterdagochtend 22 februari 2020 vindt de traditionele sleuteluitreiking plaats. In de aanloop hier naartoe plaatsen wij iedere week een stukje van één van de carnavalsprinsen van de gemeente Rucphen. Deze week een stukje van Prins Peer I van Torensjouwerslaand Schijf.

Prins Peer I van Torensjouwerslaand

Tijdens de carnavalsdagen ben ik Prins Peer I van Torensjouwerslaand (Schijf) en in het dagelijkse leven luidt mijn naam Peter van Nijnatten. Ik ben geboren en getogen in Schijf, maar woon tegenwoordig in Sprundel. Naast mijn ‘werk’ als Prins Carnaval ben ik werkzaam als registeraccountant bij BDO Accountants in Roosendaal.

Ik ben tot op heden (2020) 11 jaar actief geweest als Raadslid in de Raad van Elf en de afgelopen 5 jaar heb ik als Prins de scepter mogen zwaaien in Torensjouwerslaand. Ik ben 16 jaar geleden lid geworden van de stichting op aanraden van mijn broers René en Christian van Nijnatten die beiden ook actief zijn in de Raad van Elf. Ik ben nog steeds blij dat zij mij destijds warm hebben gemaakt om aan te sluiten bij de carnavalsstichting. Het is mooi om met z’n allen carnaval te vieren en te proberen om iedereen bij dit mooie feest te betrekken.

“We laote ut vieren!” dit jaar in Torensjouwerslaand.

Het motto sluit heel goed aan op ons jubileum wat we dit jaar vieren. We bestaan dit carnavalsseizoen met onze carnavalsstichting 44 jaar en dat mag gevierd worden! In het weekend van 15 tot en met 17 november 2019 zijn we het carnavalsseizoen 2019-2020 gestart met ons jubileum feestweekend. We hebben veel Torensjouwers en carnavalsverenigingen in de omgeving mogen verwelkomen op deze dagen en we kijken terug op een zeer geslaagd weekend. Ook de komende periode tot en met de carnaval zullen we ons jubileum met elkaar blijven vieren.

Onze Raad van Elf en kopgroep van Torensjouwerslaand is bijna compleet met 10 raadsleden, een Nar, een Politie, een Grote Boer, een Schijvenaer en een Prins. Als stichting kunnen we trots zijn op 44 mooie jaren carnaval in Torensjouwerslaand. Zonder alle Torensjouwers en de trouwe leden van de Raad van Elf en kopgroep was dit allemaal niet mogelijk geweest.  Ik hoop dat we met onze club mensen het carnaval levend kunnen houden in Torensjouwerslaand om het stokje over te kunnen dragen aan de nieuwe generatie.

Graag wil ik iedereen een hele mooie carnaval toe wensen en hopelijk zullen we elkaar begroeten bij de sleuteluitreiking zaterdagochtend op het Gemeentehuis en in Torensjouwerslaand om samen ons 44 jarig jubileum te vieren!

Publicatiedatum 22-1-2020
Publicatieblad Rucphense Bode
Einddatum 26-2-2020