Prins Ker d’n Eerste van Rucphen

Op zaterdagochtend 22 februari 2020 vindt de traditionele sleuteluitreiking plaats. In de aanloop hier naartoe plaatsen wij iedere week een stukje van één van de carnavalsprinsen van de gemeente Rucphen. Deze week starten we met een stukje van Prins Ker d’n Eerste van Rucphen.

‘k zén ne Kraai,  N’n echte kraai, Daor zit wa in!

2020 gaat een jaar worden om nooit te vergeten. Mijn eerste jaar als Prins Ker d’n eerste van het Kraaierijk, Rucphen. Ik ben meteen warm, onder jullie Kraaievleugels ontvangen.
Ker d’n eerste, dat zijn 11 letters, carnavalesker kan niet! Wat heb ik er onwijs veel zin in, met een complete Kopgroep, Boerenraad en een complete raad van 11. Nouja, compleet? Compleet is het nooit! Er is altijd ruimte voor inbreng, ideeën, leutige Kraaien en Kraaiinen. Hoe meer zielen hoe meer vreugd, Daor zit wa in! Ik kijk erg uit naar de sleuteluitreiking op 22 februari in ons gemeentehuis in Rucphen. Een aantal dagen heb ik dan de sleutel van het Kraaierijk.  Ik hoop op het gemeentehuis zoveel mogelijk leutige carnavalsmensen te zien, het maak niet uit waar oew nestje staat, carnaval vieren we met zijn alle! Als ik zeg: ‘ik’ heb er zin in en ik schrijf over samen, bedoel ik natuurlijk mijn hele gezin, Marieke, Ise en Senn. Alleen carnaval vieren doen wij hier in huize Antonissen niet, dat doen we samen! 3 weken na carnaval 2019 was ik er aan uit, ik plaats mijn handtekening voor de taak als Prins van het Kraaierijk, het was wel wat ‘Passe en Mete’.  Een nieuw pak is aangemeten en hij zit als gegoten, al zeg ik het zelf. Naarmate het weekend van 11-11-19 dichterbij kwam, kwamen er steeds meer vragen en verdenkingen richting mijn adres, voor mij een bevestiging dat carnaval in het Kraaierijk meer dan leeft. Nogmaals excuus voor mijn leugens,  het moest toch een beetje geheim blijven wie de nieuwe Prins ging worden. Op 9-11 hadden we een bomvolle zaal met 27 teams in Café- Zaal de Wereld met Kraaien en Kraaiinen die fanatiek aan het quizzen waren bij onze 3e Pubquiz. Zaterdagavond 9-11 ook de avond van onze installatie als Kopgroep. Naast de bestaande gezichten, Petemoei Brigitte, Sjampetter Anton, Nar Kwibus en Grote Boer Jan zijn er naast mij nog 2 nieuwe gezichten aangeschoven: Hofdame Hanneke en Adjudant Ad (Ivo).  

Naast de leut is er ook een serieuze kant aan carnaval, een ambitie! Ik wil graag bereiken dat onze kinderen over een aantal jaar ook kunnen genieten van ons leutfeest. Hiervoor zullen wij als huidige generatie de basis neer moeten zetten. Ideeën die we komende tijd uit gaan zetten en verder uit gaan werken.

Ik wens namens het hele Kraaierijk alle Torensjouwers, Nachtuilen, Heikneuters, Grasduiners of waar je ook vandaan komt, een hele gezellige, leutige carnaval. Ben er trots op dat je uit de gemeente Rucphen komt of woont en draag de leut uit, Doar zit wa in! Het is tenslotte weer zo voorbij!

Met leutige groet, Prins Ker d’n eerste!

Publicatiedatum 15-1-2020
Publicatieblad Rucphense Bode
Einddatum 26-2-2020