Prins Gudo den 1ste van het Grasduinersdurp

Op zaterdagochtend 22 februari 2020 is de traditionele sleuteluitreiking. In de aanloop hier naartoe plaatsen wij iedere week een stukje van één van de carnavalsprinsen van de gemeente Rucphen. Deze week een stukje van Prins Gudo den 1ste van het Grasduinersdurp.

Goededag allemaal,

Velen van jullie zullen al wel weten wie ik ben. Maar voor de anderen lezers onder jullie, ik ben Prins Gudo den 1ste van het Grasduinersdurp. Voor de mensen die niet zo bekend zijn van de carnavalsplaatsen, Grasduinersdurp is ook bekend als Zegge, dat dorp aan de andere kant van de grote weg. Dit is mijn 4de jaar als prins bij S.K.K.Z. Zegge. S.K.K.Z staat voor Stichting KinderKarnaval Zegge.

Ook dit jaar zetten wij ons weer volop in om het carnaval op de Zeg voor jong en oud een leuk feest te laten zijn. Ons vizier is vooral gericht op de jeugd. Want de jeugd, die heeft natuurlijk de toekomst. Samen met onze kopgroep Boer Johannes, Nar Jubke, Pliessie Bellezjee en Gerrit Grasduiner gaan wij weer voorop tijdens de diverse bals. Ook onze raadsleden zijn tijdens deze bals volop aanwezig en op de vloer.

Al met al een leuke groep, maar er is natuurlijk altijd ruimte om je bij ons aan te sluiten. Wij zijn altijd op zoek naar leuke mensen die onze raad willen uitbreiden of ons achter de schermen willen ondersteunen. Dus schroom je niet en sluit je aan bij de SKKZ.

Mijn eerste jaren als prins waren heel erg spannend. Nu in het 4de jaar wordt het allemaal iets meer vertrouwd. Vooral de zaterdagochtend met carnaval is al vertrouwd. Dan worden allen prinsen van de gemeente Rucphen uitgenodigd om, in de Binnentuin, bij onze Burgemeester en Wethouders de sleutel in ontvangst te komen nemen. Tijdens deze sleuteluitreiking houden de 5 prinsen een praatje en krijgen we de sleutel van ons dorp uitgereikt. Op deze leuke ochtend wordt veel gelachen onder het genot van een drankje en een hapje.

Wisten jullie dat deze sleuteluitreiking live te volgen is op Rucphen FM. Maar dat is niet zo leuk en gezellig dan dat je gewoon op het gemeentehuis komt kijken. Het is namelijk voor iedereen vrij om te komen kijken. Dus ik nodig bij deze iedereen uit om op zaterdagochtend 22 februari 2020 onder het genot van een bakje koffie (of biertje) en worstenbrood naar de sleuteluitreiking te komen kijken.

Na deze sleuteluitreiking keren wij weer terug naar de andere kant van de snelweg. Want daar trekt s’middags vanaf 13:30 uur onze optocht door de straten van de Zeg. Ik hoop dat wij dit jaar weer veel deelnemers en bezoekers mogen verwelkomen.

Graag wil ik via deze weg ook van de gelegenheid gebruik willen maken om onze carnavalskrant te promoten. Deze wordt op woensdagavond 29 januari 2020 vanaf 18:00 uur weer huis aan huis verspreid. In dit krantje staan leuke verhaaltjes, diverse informatie, inschrijfformulieren en voor de kleine onder ons de kleurplaat. Ik wil hierbij iedereen die de carnaval op de Zeg een warm hart toedraagt bedanken voor zijn of haar inzet. Laten we er met z’n alle een leutige carnaval van maken en vier dit op de Zeg vooral Meej 2 moate!

Publicatiedatum 12-2-2020
Publicatieblad Rucphense Bode
Einddatum 26-2-2020