Prins Dave d'n Eerste van het Nachtuilenrijk

Op zaterdagochtend 22 februari 2020 vindt de traditionele sleuteluitreiking plaats. In de aanloop hier naartoe plaatsen wij iedere week een stukje van één van de carnavalsprinsen van de gemeente Rucphen. Deze week een stukje van Prins Dave d'n Eerste van het Nachtuilenrijk Sprundel.

Mijn naam is Prins Dave d'n Eerste van het Nachtuilenrijk te Sprundel.
Zoals de meeste mensen al weten is dit mijn vuurdoopjaar als prins en daar ben ik erg trots op!
Het blijft natuurlijk dit eerste jaar best spannend voor mij. Geen onbekende bij de Nachtuilen, na een aantal jaar in de leutgroep, maar op de voorgrond treden is toch wel even wat anders.
Ik zeg: we gaan er een hartstikke gezellig en leuk carnavalsseizoen van maken! 
We hebben al een paar feestjes gehad; het was een drukke novembermaand met de 11e van de 11e viering, het 44 jarig jubileum van de Torensjouwers (Schijf) en het Narrenfestijn op de Leur.

Er komen nog heel wat leuke avondjes en dagen aan in ons Nachtuilenrijk en mij is gevraagd om eens te vertellen wat er allemaal op het programma staat. Natuurlijk kun je dit straks ook allemaal lezen in onze prachtige carnavalskrant, welke op 1 februari door mij, of iemand anders aan de deur bezorgd wordt (als je in Sprundel woont natuurlijk). Op 14 en 15 februari zullen onze populaire tonpraotavonden gehouden worden in Dorpshuis de Trapkes. Ben er op tijd bij om kaarten te kopen! Op 14 februari is het tevens moederkesbal  in Café de Coop.  Voor het eerst zal er een brunch worden georganiseerd, voor de leeftijd 55+ op zondag 16 februari. Voor deze activiteit dienen mensen zich in te schrijven en met een kleine bijdrage hopen we op smakelijk en gezellig tafelen! Aansluitend aan de brunch is er een muzikale bingo, voor iedereen vrije toegang boven de 55+.

Wanneer het carnavalsweekend dan eindelijk van start gaat, beginnen wij op vrijdag de 21e met een bezoek aan basisschool De Vinkenbos om daar al goed de carnavalssfeer er in te krijgen. Na ons bezoek aan de klassen zullen we op het Kloosterplein de uil op gaan zetten. ’s Avonds is het Kluppenbal  voor alle nachtuiltjes van de kluppen en verenigingen uit ons rijk. Voor alle dames zal deze avond het moederkesbal worden gehouden in Café de Drie Zwaantjes. De dag erna, Carnavalszaterdag mag ik, Prins Dave d’n Eerste, ‘s ochtends in het gemeentehuis de sleutel in ontvangst nemen van het Nachtuilenrijk. Iedereen is van harte welkom op deze ochtend! Er is gratis drinken en muziek van verschillende dweilbands en blaaskapellen uit de gemeente. ’s Middags om 14:00 uur zal deze dag de optocht door het Nachtuilenrijk trekken! Noteer in je agenda en komt allen kijken naar alle prachtige creaties die door de straten voorbij zullen komen! Uiteraard volgt na de optocht de prijsuitreiking in de Trapkes. De Drie Zwaantjes geeft deze middag ook een Groot Carnavalsbal en bij café De Coop zal het Nachtuilenbal gehouden worden. Zondag is er bij Café de 3 zwaantjes een Bal-Kindermiddag en op maandag de 24e is het Brakkenbal bij café de Coop.
Dan is alweer de dinsdag en laatste dag van het carnavalsseizoen aangebroken en dit gaan we natuurlijk goed afsluiten. Eerst een bezoek aan het  St. Janshof in de ochtend, gevolgd door de kindermiddag in de gymzaal aan het Kloosterplein waar een hoop leuke spelletjes en activiteiten worden georganiseerd. Aan het einde van de kindermiddag zal tot slot de uil op het Kloosterplein worden neergehaald.  Het aller laatste Carnavalsbal gaan we afsluiten in ons Nachtuilennest Café De Coop met het Nachtuilenbal en haringhappen.

Hopelijk tot ziens in het Nachtuilenrijk!! Alle info over de carnavalsactiviteiten kunt u ook terugvinden in onze carnavalskrant. Iedereen een hele fijne carnaval toegewenst!

Namens Prins Dave d’n Eerste en De Nachtuilen: Alaaf!!

Publicatiedatum 29-1-2020
Publicatieblad Rucphense Bode
Einddatum 26-2-2020