Lever wapens in tijdens Week van de Veiligheid

van 11 tot en met 17 oktober 2021

Dit jaar is De Week van de Veiligheid van 11 tot en met 17 oktober. Tijdens deze week is er ook een landelijke inleveractie van wapens. Deze actie stimuleert vooral jongeren en jongvolwassenen om hun wapen in te leveren. Gemeente Rucphen doet hier ook aan mee. Op woensdag 13 oktober kunnen de gehele dag wapens anoniem ingeleverd worden in het gemeentehuis van Rucphen.

De landelijke inleveractie richt zich primair op steekwapens. Vooral het dragen van messen is immers populair onder de jeugd. Steekwapens, slag- en stootwapens kunnen in de week van 11 tot en met 17 oktober straffeloos ingeleverd worden bij de politiebureaus. Deze zijn als inleverpunt herkenbaar door de poster die voor het raam hangt.

Inleveren bij gemeentehuis Rucphen en andere locaties

Op woensdag 13 oktober kunnen steekwapens, of slag- en stootwapens op het gemeentehuis van Rucphen ingeleverd worden. Het inleveren van de wapens gebeurt anoniem in een inleverton die op het bureau staat. Er is dus geen risico dat men bestraft kan worden voor het wapenbezit.

Ook op andere locaties kun je wapens inleveren:

  • De gehele week de Veiligheid (11 tot en met 17 oktober) kunnen wapens ingeleverd worden bij het politiebureau aan de Bovendonk 15 te Roosendaal. In dit bureau komt er de gehele week een container te staan.
  • Op dinsdag 12 oktober staat de container in het steunpunt in het gemeentehuis van Halderberge.
  • Op 14 oktober staat de container in het steunpunt in het gemeentehuis Moerdijk.
Publicatiedatum 6-10-2021
Publicatieblad Rucphense Bode
Einddatum 20-10-2021