Koninklijke onderscheiding voor vrijwillige brandweermannen

Corné Hendrikse en Marcel Roovers uit Rucphen zijn nu lid in de Orde van Oranje-Nassau

Burgemeester Marjolein van der Meer Mohr reikte de Koninklijke onderscheidingen zaterdagavond 9 maart uit. Dat gebeurde tijdens de jaarlijkse bindingsavond van de vrijwillige brandweer van het korps Rucphen in Skidôme. Beide brandweermannen waren jarenlang bij de vrijwillige brandweer. Corné Hendrikse 20 jaar en Marcel Roovers maar liefst 28 jaar. 

Corné Hendrikse

Corné Hendrikse werd op 1 september 1998 vrijwilliger bij de brandweer van korps Rucphen. Omdat hij ook overdag voor de brandweer beschikbaar was, was hij bijna altijd van de partij bij een alarm / uitruk. Op 1 maart stopte Corné Hendrikse als vrijwilliger omdat zijn drukke baan niet langer te combineren is met zijn werkzaamheden. Een aantal jaren geleden is hij namelijk fulltime brandweer instructeur geworden in Rotterdam. De kennis die hij daar opdeed, deelde hij vaak met het korps Rucphen. Daar was hij oefenleider, net als Marcel Roovers.

Marcel Roovers

De brandweercarrière van Marcel Roovers begon op 1 september 1988. Hij werkte toen bij de bedrijfsbrandweer van defensie in het MOB-complex in Rucphen. Op 1 september 1990 begon hij als vrijwilliger bij brandweer Rucphen. Naast manschap, was hij ook chauffeur pompbediener. Een aantal jaren later werd hij ook oefenleider. Marcel was altijd bereid om te helpen bij oefeningen. Hij heeft zijn kennis als medewerker opleiden altijd gedeeld met collega’s. Op 31 december 2018 stopte hij als vrijwillige brandweerman. Maar in zijn werk bij het cluster West blijft hij altijd betrokken bij de vrijwillige brandweer van Rucphen.

lintje

Publicatiedatum 9-3-2019
Publicatieblad Rucphense Bode
Einddatum 23-3-2019