Hoe zit het met betalen na gebruik van de milieustraat?

Géén geld of pinpas nodig bij de milieustraat.

Vanaf 1 januari 2020 kunt u gebruik maken van de milieustraat Vosdonk in de gemeente Etten-Leur. Regelmatig krijgen wij vragen over het afrekenen voor aangeboden afval via de betaalde route van de milieustraat. Dat gaat heel eenvoudig. U betaalt achteraf, bij de jaarlijkse aanslag voor de gemeentelijke belastingen. U hoeft dus géén geld of pinpas mee te nemen naar de milieustraat.

Aantal gratis tikken

U krijgt van ons 2 gratis tikken. Hiermee kunt u maximaal 2 keer de betaalde route van de milieustraat gebruiken en mag u totaal 1 m³ afval aanbieden. U kunt dus de 2 gratis tikken in één keer verbruiken wanneer u 1 m³ afval aanbiedt, maar u kunt ook met de 2 gratis tikken 2 keer 0,5 m³ afval aanbieden.

Betalen van de milieustraat

U betaalt, achteraf, op basis van het aantal m3 afval wat u in de betaalde route van de milieustraat heeft aangeboden. Deze kosten betaalt u gelijk met de aanslag van de gemeentelijke belastingen die u in het begin van ieder jaar ontvangt. Dit werkt dus op dezelfde wijze als betalen voor het aanbieden van de GFT-container of restafvalcontainer. Ook dat betaalt u achteraf via de aanslag van de gemeentelijke belastingen.

Publicatiedatum 28-4-2021
Publicatieblad Rucphense Bode
Einddatum 5-5-2021