Folder donorregister bij aanvraag paspoort, ID en rijbewijs

vanaf 15 september 2021

Alle mensen in Nederland van 18 jaar en ouder staan nu in het Donorregister

Op 1 juli 2020 is de nieuwe Donorwet ingegaan. Iedereen in Nederland vanaf 18 jaar die ingeschreven is in een Nederlandse gemeente staat in het Donorregister. U dus ook. In het Donorregister staat de keuze of u wel of niet organen en weefsels wilt doneren na uw overlijden. Iets waar u misschien liever niet over nadenkt. Toch is het belangrijk dat u weet hoe u in het register staat. Zolang u geen keuze heeft ingevuld staat in het register bij uw naam ‘Geen bezwaar tegen orgaandonatie.’ 

Wij moeten u hierover informatie geven zodra u een paspoort, ID-kaart of rijbewijs aanvraagt

Dat is zo bepaald in de nieuwe Donorwet. We geven u daarom een folder mee. In deze folder staat dat u uw vermelding in het Donorregister altijd kan veranderen. En op welke manier u dat doet. Zo kunt u regelmatig controleren of de keuze in het Donorregister nog bij u past.

We geven géén informatie over de donorwet of de keuze die u maakt

Als gemeente geven we u alleen de folder over donorregistratie. Onze medewerkers geven geen inhoudelijke informatie over de donorwet of orgaandonatie. Hiervoor kunt u kijken op Donorregister.nl of bellen met de Donorinfolijn (0900 - 821 21 66).

Publicatiedatum 8-9-2021
Publicatieblad Rucphense Bode
Einddatum 29-9-2021