Doe mee met het reizigersonderzoek West Brabant

Geef je mening en maak kans op een bol.com-bon van 10, 15, 25 of 50 euro

De wereld van mobiliteit is in verandering: we kunnen ons op steeds meer manieren verplaatsen. Er komen steeds meer nieuwe vormen van vervoer bij. Mensen kiezen steeds vaker voor gebruik in plaats van bezit. Denk bijvoorbeeld aan deelauto’s of deelfietsen. Dat is ook hard nodig, want het wordt steeds drukker op onze wegen. Alle verschillende vervoersvormen die een reiziger nodig heeft én beschikbaar zijn om van A naar B te komen, noemen wij een mobiliteitssysteem. Om zo goed mogelijk in te kunnen spelen op nieuwe ontwikkelingen gaan de gemeenten in West-Brabant, het samenwerkingsverband Regio West-Brabant en de provincie samen het mobiliteitssysteem vernieuwen. Om te weten wat reizigers nodig hebben en willen is er een enquête gemaakt.

Denk mee!

Het is belangrijk om erachter te komen wat reizigers graag willen, zodat juist de inwoners van West-Brabant maximaal profijt hebben van het nieuwe mobiliteitssysteem. Daarvoor hebben wij jouw hulp nodig. Doe mee met de enquête over gedeelde mobiliteit en laat jouw mening horen. Je kunt meedoen tot en met 23 februari 2020. Je maakt dan kans op een bol.com-bon.

De reiziger centraal

Bij het ontwikkelen van nieuw mobiliteitssysteem staat de reiziger centraal. Hoe zou een vernieuwd mobiliteitssysteem er ongeveer uit kunnen zien voor reizigers? In West-Brabant kan iedereen straks van halte naar halte met bijvoorbeeld een bus, maar wellicht ook met een Flex-concept of een deelsysteem. In een goed ontwikkeld mobiliteitssysteem kan de reiziger altijd met maximaal één overstap de dichtstbijzijnde stations in Breda, Roosendaal, Bergen op Zoom en ’s-Hertogenbosch bereiken. Meer informatie over gedeelde mobiliteit vind je in het digizine ‘gedeelde mobiliteit is maatwerk’.

Publicatiedatum 13-2-2020
Publicatieblad Rucphense Bode
Einddatum 24-2-2020