Vrijwillig cliëntondersteuners zijn er voor u!

Inwoners van de gemeente Rucphen die gebruik willen maken van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), kunnen bij de aanvraag worden geholpen door een onafhankelijk cliëntondersteuner.

Naast de professionele cliëntondersteuners via MEE, kent onze gemeente ook 4 vrijwillige cliëntondersteuners. Zij zijn allemaal opgeleid en gecertificeerd en doen hun werk volledig belangeloos. Zij kennen de lokale situatie door en door en helpen u graag bij de aanvraagprocedure en het verdere proces. De ondersteuners nemen geen beslissingen en hebben daar ook geen belang bij. Daardoor kunnen ze u 100% onafhankelijk bijstaan.

U kunt de vrijwillig cliëntondersteuners bereiken via telefoon of mail:

 

Bieneke de Waal – van der Vlies

0165 - 327 537

06 – 26 80 60 83

bvandervlies-dewaal©kpnmail.nl

Wim van de Sanden

0165 – 855 665

06 – 48 13 23 03

vandesanden.advies@home.nl

Cees van Oorschot

0165 - 383 301

cees.van.00rschot@kpnmail.nl

Marie Louise Marijnissen

0165 - 542 892

ml.marijnissen@kpnmail.nl

Cees van Oorschot stelt zich aan u voor

 

 Ik ben Cees van Oorschot woon in Sprundel. Veel mensen kennen mij vanuit mijn muzikale leven en de Katholieke Bond voor Ouderen (KBO). Ik heb een groot deel van mijn werkzame leven gewerkt met mensen die afhankelijk waren van aangepast werk. Daar heb ik een rijke ervaring opgedaan met het omgaan met en ondersteunen van mensen.

Via de KBO heb ik in 2016 de omleiding tot vrijwillig cliëntondersteuner gevolgd en daarvoor was ik al 6 jaar actief als cliëntondersteuner. Het werk vind ik uitdagend en geeft voldoening tegelijk. Ik zet me met veel plezier in en doe wat in mijn vermogen ligt.

 Cees

Ik kan een rol spelen als er al hulp nodig is of een cliënt al vast loopt, maar nog liever ben ik al voor die tijd betrokken. Door preventief mee te denken en mee te kijken in wat er nodig is, is de cliënt het best geholpen. Verder kan ik mensen de weg wijzen binnen de regels en mogelijkheden van de Wmo.

Het behartigen van de belangen van ouderen, het creëren van een netwerksamenleving op gebied van wonen, welzijn, veiligheid en zorg is voor mij heel waardevol en geeft me veel voldoening.

Met vriendelijke groet,

Cees van Oorschot

Publicatiedatum 9-9-2020
Publicatieblad Rucphense Bode
Einddatum 10-8-2021