Ideeën voor de toekomst

In deze editie: veilige straten en een speelparadijs.

Woensdag 24 oktober organiseerde onze gemeente haar eerste kindertop. Ruim zestig leerlingen van het basis- en voortgezet onderwijs gingen met elkaar de uitdaging aan om ideeën te bedenken voor de toekomst van Rucphen. In groepjes werkten zij 12 ideeën verder uit. Deze laten we u de komende weken graag zien. In deze editie: veilige straten en een speelparadijs.

Veilige straten

Net zoals de ideeën van vorige week, wil ook dit groepje meer aandacht voor de veiligheid in onze gemeente. Hiervoor zijn volgens de kinderen een aantal aanpassingen nodig:

  • Meer verlichting, met name in het buitengebied.
  • Betere en meer fietspaden en voetpaden.
  • Verlichte zebrapaden.
  • Bankjes om uit te rusten.

Dit groepje combineerde veiligere straten zelfs met een duurzame oplossing. De verlichting op straat kan geregeld worden met zonnepanelen op lantaarnpalen.

Speelparadijs

Dit groepje ging aan de slag met een speelparadijs, een klimbos met kinderboerderij voor jong en oud. Actief zijn in de natuur is iets wat kinderen zeker aanspreekt. Bij het klimbos dat de kinderen bedachten hoort ook een centrum waarbij ouderen workshops krijgen aangeboden. Het schilderen van vogelhuisjes is een van de workshops die de kinderen aan zouden willen bieden. Dit om eenzaamheid onder ouderen te voorkomen. De kinderen denken dus niet alleen aan zichzelf, maar zeker ook aan anderen! Bovendien dient het klimbos boven de dierenverblijven aangelegd te worden, zodat je tijdens het klimmen de dieren beneden je ziet. Het klimbos is een creatieve samenstelling voor zowel jong, als oud.

Kunt u helpen om deze mooie ideeën waar te maken?

Neem dan contact op met onze ideeënmakelaars. Zij helpen inwoners met ideeën. Om het dorp, de buurt, wijk, gemeente beter, mooier, leuker of gezelliger te maken. Ze denken met u mee en brengen u in contact met mensen en organisaties die wat voor u kunnen betekenen. Dat maakt de zoektocht naar hulp, spullen of geld heel wat makkelijker. Bel via t. 0165-349500 of mail naar ideemakelaar@rucphen.nl. Samen werken we aan de toekomst!

Publicatiedatum 5-12-2018
Publicatieblad Rucphense Bode
Einddatum 12-12-2018