Start tweede fase aanpak Eikenprocessierups

Deze weken trekt de Nationale Bomenbank door onze gemeente om Eikenprocessierupsen weg te halen. Met een speciaal apparaat zuigen de medewerkers de rupsen uit gemeentelijk bomen. Plaatsen waar veel mensen laten we als eerste aanpakken. Denk aan winkelstraten, speelplekken en sportparken.

Voorkom klachten door brandharen!

Gemeentelijke bomen met veel Eikenprocessierupsen hebben we gemarkeerd met een rood-wit lint. Hier gaat de Nationale Bomenbank voor ons aan het werk. Blijf tot de rupsen weg zijn uit de buurt van deze bomen. Ga er zo mogelijk met een boog omheen en blijf er niet onder stilstaan.

Ziet u Eikenprocessierupsen in bomen zonder lint en staan ze volgens u op gemeentegrond?

Meld dit dan via Buiten Beter of het formulier ‘klacht melden’ op onze website. Als de bomen op grond staan van een andere persoon of organisatie, neem dan contact op met de eigenaar. 

Heeft u last van Eikenprocessierupsen in uw eigen tuin?

Zoek dan een bedrijf dat de rupsen op een veilige manier voor u weghaalt. Huis-tuin-en-keukenoplossingen werken onvoldoende en geven een grote kans op gezondheidsklachten. Blijf dus uit de buurt van de rups en zijn brandharen. Lees meer over Eikenprocessierupsen en gezondheid op Rupsen.info. Daar vindt u goede tips om u buiten te beschermen tegen de brandharen en hoe u het beste om kunt gaan met jeuk, irritatie of gezondheidsklachten.

Publicatiedatum 23-6-2021
Publicatieblad Rucphense Bode
Einddatum 28-7-2021