Zorg goed voor elkaar!

Burgemeester Marjolein van der Meer Mohr heeft grote bewondering voor mantelzorgers. In deze tijd nog meer dan anders.

Zorgen voor een dierbare is voor mantelzorgers vaak vanzelfsprekend. Maar, dat maakt het niet minder bijzonder en waardevol. Mantelzorgen komt er altijd bij. Bij uw eigen gezin, bij uw werk en bij uw hobby’s. En misschien ook wel bij uw zorgen die u toch al had door de coronacrisis. Dat maakt dat ik uw werk nog meer bewonder.

Er rekent iemand op uw zorg

Onze kwetsbare inwoners zijn in deze tijd meer aan huis gebonden. Activiteiten, zoals de dagbesteding, zijn tijdelijk gestopt en sociale contacten moeten tot een minimum worden beperkt. Hierdoor is uw werk nu nog belangrijker en komt er misschien nog meer op uw schouders terecht. En dat terwijl uw mooie werk er niet bepaald makkelijker op is geworden onder alle corona-maatregelen. Want, hoe geeft u de juiste zorg op 1,5 meter afstand? En wat doet u als u een verkoudheidje heeft?

Vraag om hulp als dat nodig is

Mantelzorg Rucphen (www.mantelzorgrucphen) is er om u te ondersteunen en bij te staan met advies en raad. U kunt dagelijks terecht bij Marie Augustijn (06-12306327) en Helmi van Zeggeren (06-22933867).
Met problemen en vragen rond het coronavirus, kunt ook terecht bij een van de informatiepunten in de dorpskernen. Zij hebben goed zicht op alle verschillende instanties en hulplijnen en verwijzen u graag door. Ook staan zij in contact met vrijwilligers die, bijvoorbeeld,  een boodschap kunnen doen, de hond uit kunnen laten of medicijnen kunnen halen. Dit kunnen zij doen voor u of voor degene aan wie u mantelzorg geeft. Maakt u hier alstublieft gebruik van! 

Wilt u zelf helpen?

Heeft u zelf goede ideeën om anderen te helpen? Initiatieven en activiteiten waarmee u dorpsgenoten kunt ondersteunen, zijn van harte welkom. U kunt ze melden bij de informatiepunten. Als dat nodig is, kijken ze daar, samen met u, wat er mogelijk is. Of op welke manier u uw initiatief vorm kunt geven zodat het, bijvoorbeeld, voldoet aan de richtlijnen van de GGD en het RIVM.
Zorg goed voor uzelf, zodat u elkaar kunt blijven helpen. Alleen zo komen we samen deze periode goed door.

Uw burgemeester,
Marjolein van der Meer Mohr

Corine Roks_CollegeRucphenMarjolein2

Tabel informatiepunten

Publicatiedatum 17-4-2020
Publicatieblad Rucphense Bode
Einddatum 17-8-2020