Versoepeling maatregelen

vanaf 11 mei

Woensdag 6 mei maakte minister-president Rutte bekend dat we een volgende fase ingaan in het onder controle krijgen van het coronavirus. We hebben samen de maatregelen goed nageleefd. Daarom zijn we nu op een moment gekomen dat we de maatregelen wat meer kunnen versoepelen.

Dank dus voor het opvolgen van de richtlijnen, dank voor het volhouden. Dat hebben we samen gedaan! Laten we dat samen blijven doen. Want ondanks de versoepeling van de maatregelen zijn we er nog niet. We hebben het virus nog niet onder controle. En er is nog geen vaccin.

Wat mag nu? 

De kinderen van de basisschool gaan volgende week weer naar school, we kunnen weer naar de kapper, de bibliotheek gaat open en we kunnen weer buiten sporten. Vanaf 1 juni gaan ook de buitenterrassen open en mogen restaurants, culturele instellingen en bioscopen groepen mensen ontvangen tot 30 personen. Ook het voortgezet onderwijs gaat weer open.

We hervatten dus gedeeltelijk ons normale leven. En het geeft ook meer mogelijkheden voor onze lokale ondernemers. Daar ben ik blij mee.

foto burgemeester

Blijf de richtlijnen volgen

Het kabinet heeft ook een routekaart afgegeven. Daarin staat wat wanneer weer mag. We hebben dus een perspectief, voor onze economie en ons maatschappelijk leven. Maar het is heel belangrijk dat we de richtlijnen blijven opvolgen. We kunnen de routekaart alleen volgen als we ons allemaal aan de maatregelen houden. Alleen zo kunnen we de bewegingsruimte die we nu krijgen, vasthouden. En langzaam verder uitbouwen. Als we de maatregelen niet goed naleven, bestaat de kans dat de maatregelen weer aangescherpt moeten worden. Laten we samen proberen om dat te voorkomen.

De belangrijkste richtlijnen zijn:

  • Blijf thuis als je klachten hebt
  • Houd buitenshuis altijd 1,5 meter afstand tot anderen
  • Vermijd drukte

Het volledige pakket aan maatregelen kun je vinden op de website van de Rijksoverheid.

1,5 meter-samenleving

Tot er een goed werkend vaccin is tegen het coronavirus, leven we in een 1,5 meter-samenleving. Dat betekent dus afstand houden. En het heeft gevolgen voor onze manier van leven. Samen gaan we uitzoeken hoe we dat vorm kunnen geven.

Ik wil alle inwoners nogmaals danken voor het naleven van de richtlijnen. Samen houden we dit vol. Zo krijgen we het virus onder controle.

Marjolein van der Meer Mohr, burgemeester gemeente Rucphen

Publicatiedatum 7-5-2020
Publicatieblad Rucphense Bode
Einddatum 30-6-2020