Vakantie: net even anders

Dit jaar geen camping, vrijmarkt, attracties of terrasjes. Gelukkig ontdekken we ook nieuwe mogelijkheden.Twijfelt u wat mag? Controleer dan of de activiteit past bij de maatregelen: houd 1,5 meter afstand en zorg dat u met niet meer dan 3 personen bent, behalve wanneer u samenwoont als één gezin.

Volgende week start voor veel ouders en leerlingen in onze gemeente de meivakantie. Dat betekent vaak even weg van school of werk en samen leuke dingen doen. Dit jaar loopt alles net even anders. Koningsdag gaat niet door en we kunnen geen recreatieplekken, attracties of terrasjes bezoeken. Zeker met dit mooie weer is dat extra zuur. Gelukkig ontdekken we veel leuke nieuwe mogelijkheden. Hieronder wat tips om u op weg te helpen:

Kampeer thuis!

Naar de camping is niet mogelijk, behalve als u een vaste standplaats heeft met eigen WC en wasgelegenheid. De campinghouder mag zijn WC/douche en wasruimtes namelijk niet open houden. Ook recreatieparken en vakantiehuisjes zijn alleen beschikbaar voor diegenen die daar een vaste verblijfplaats hebben of een vaste seizoensplek met eigen sanitair.
Hebben de kinderen toch zin in een beetje campinggevoel? Zet een tent op in de tuin of kamer.

Blijf ‘alleen samen’

Bewegen is goed voor ons allemaal. Het mooie weer doet goed, dus gaan velen graag even naar buiten. Om te wandelen, fietsen, skaten of spelen. Dat mag, als u zich houdt aan de maatregelen: houd 1,5 meter afstand en zorg dat u met niet meer dan 3 personen bent, behalve wanneer u samenwoont als één gezin. Vermijd drukke routes en bedenk samen, wat u dichtbij, in uw eigen tuin of dorp, op rustige plekken kunt doen. Maak bijvoorbeeld een eigen hindernisbaan of fitnessparcours met spullen die u voorhanden heeft. Op internet vindt u hiervoor veel tips en ideeën.

Twijfelt u wat mag?

Controleer dan of de activiteit past bij de maatregelen: houd 1,5 meter afstand en zorg dat u met niet meer dan 3 personen bent, behalve wanneer u samenwoont als één gezin.

Een fijne vakantie!

 kindinhuiskamermettentintuin

Publicatiedatum 15-4-2020
Publicatieblad Rucphense Bode
Einddatum 3-5-2020