Paasdagen: toch anders dan u gewend bent

Burgemeester Marjolein van der Meer Mohr wenst u, mede namens het gemeentebestuur en college, mooie, zonnige Paasdagen toe:

Komend weekend is het Pasen. Het belooft een stralend weekend te worden met mooi lenteweer. Helaas worden deze Paasdagen toch anders dan u gewend bent. Mogelijk trekt u er normaal op uit met de caravan, gaat u op vakantie in het buitenland of viert u de Paasdagen met familie en/of vrienden. Helaas is het nog steeds noodzakelijk om de richtlijnen van het kabinet op te volgen. Alleen zo kunnen we verspreiding van het coronavirus beperken. En hoe beter we gehoor geven aan de maatregelen, des te eerder kunnen we hopelijk het normale leven weer oppakken. We rekenen dus ook komend weekend op uw medewerking.

Ondanks de beperkingen, hoop ik dat u met uw naasten er gezellige dagen van maakt. Dat kan ook heel goed in eigen tuin of op het balkon. Voor diegenen die deze dagen niet met hun naasten kunnen vieren, weet dat ik met u meeleef. Hopelijk heeft u toch op andere manieren veel contact met hen.

Ook tijdens de paasdagen is het belangrijk dat u de maatregeleg opvolgt

  • Blijf zoveel mogelijk thuis of in de tuin. Ga alleen naar buiten als dat nodig is: boodschappen doen, de hond uitlaten, een frisse neus halen of iets voor een ander doen. Eieren verstoppen in eigen huis of tuin kan ook een leuke speurtocht opleveren voor uw kinderen.
  • Bent u verkouden of ziek? Blijf dan zeker thuis! Laat uw boodschappen bezorgen en ontvang geen bezoek.
  • En houd afstand van elkaar. 1,5 meter is een veilige afstand van anderen, behalve binnen uw gezin/huishouden.

De maatregelen blijven dus nodig om ervoor te zorgen dat we het virus niet verder verspreiden. Zo beschermen we de kwetsbare groepen en zorgen we er samen voor dat zorgverleners en ziekenhuizen het aantal zieken aan blijft kunnen.

We kijgen het virus langzaam onder controle

De cijfers laten dat zien. Ik heb er echt alle vertrouwen in dat we hier doorheen komen met elkaar! Maar, we moeten nu volhouden want we zijn er nog lang niet.

Dus volgt u alstublieft de maatregelen op en blijf zoveel mogelijk thuis. Het is enorm fijn om te horen dat dat binnen onze gemeente zo goed verloopt. We treden liever niet op en schrijven het liefst geen boetes uit. Dat is tot nu toe gelukkig ook nog niet nodig geweest. Maar, als dat in het belang van de ouderen en mensen met een zwakke gezondheid nodig is, doen we het wel.

Zorg voor elkaar, maar vooral voor de ouderen, eenzamen en kwetsbaren onder ons. Alleen samen krijgen we corona onder controle.

Mede namens het gemeentebestuur en college, wens ik u mooie, zonnige Paasdagen toe!

Uw burgemeester,
Marjolein van der Meer Mohr

Corine Roks_CollegeRucphenMarjolein1

Publicatiedatum 9-4-2020
Publicatieblad Rucphense Bode
Einddatum 31-8-2020