Ondersteuning ondernemers bij financiële rapportage

Veel ondernemers moeten vanwege de Corona-crisis naar hun financiers voor aanvullende leningen en garanties. Hierbij moeten ter onderbouwing financiële stukken worden overlegd. Gemeente Rucphen biedt hierbij ondersteuning in de vorm van een voucherregeling.

Ondernemers worden door de maatregelen vanwege het coronavirus financieel  flink geraakt. Daarom zijn er vanuit het Rijk regelingen om ondernemers te helpen en te ondersteunen. Gemeente Rucphen wil lokale ondernemers graag helpen en gaat daarom een voucherregeling  aanbieden. De regeling is samen met New Target Vision, BNR Accountants en Adviseurs en H&L Accountants & Belastingadviseurs ontwikkeld.

Adviesrapport met eigen bijdrage

Met de voucherregeling kan de ondernemer een beknopt adviesrapport laten opstellen ter waarde van circa € 1.750,- excl. BTW. Dat doen ze bij één van de genoemde kantoren. De eigen bijdrage van de ondernemer is € 250,- excl. BTW. De gemeente draagt € 1.000 excl. BTW bij en de accountants/adviseurs dragen € 500 excl. BTW bij. Samen doen is samen resultaat!

Het adviesrapport kan worden gebruikt bij de besprekingen met stakeholders (financiers, belastingdienst, leveranciers, etc.). Daarnaast biedt dit rapport ook inzicht waardoor er beter op zaken kan worden ingespeeld en/of maatregelen worden getroffen om na corona de draad weer op te kunnen pakken. 

Regeling open tot en met 30 september

De regeling staat open tot en met 30 september 2020. In de eerste fase is er budget beschikbaar voor 6 ondernemers. De aanvragen worden op volgorde van binnenkomst behandeld. Na deze 6 aanvragen wordt bekeken hoe een tweede fase kan worden opgestart.
De voucherregeling is voor in Rucphen gevestigde ondernemers die als gevolg van de coronacrisis aanvullende leningen en garanties aan moeten vragen. En hiervoor  financiële stukken ter onderbouwing moeten overleggen. Dit om de continuïteit meer te waarborgen.

Wat omvat de voucherregeling? 

  • Ondersteuning bij het opstellen van een (liquiditeits-)prognose voor 2020.
  • Doorrekening van de impact van de coronacrisis op de prognose.
  • Doorrekening van de impact van de te nemen coronamaatregelen op de prognose.
  • Vaststelling van het verwachte liquiditeitstekort in 2 scenario’s.
  • Opstellen van een financieringsaanvraag richting een financier / investeerders.
  • Bij normaal verloop wordt binnen twee weken na het gesprek met de accountant/adviseur het rapport geleverd.

meer informatie over de aanvraag

Publicatiedatum 17-6-2020
Publicatieblad Rucphense Bode
Einddatum 30-9-2020