Ik wens ons allemaal een mooie en rustige zomer!

Na de laatste persconferentie van onze premier gaat het er steeds meer op lijken dat we een rustige zomer tegemoet gaan.

Na de laatste persconferentie van onze premier gaat het er steeds meer op lijken dat we een rustige zomer tegemoet gaan. Althans, als we er met elkaar voor zorgen dat het aantal coronabesmettingen zo laag blijft. In onze gemeente is dat aantal al weken stabiel dus ik heb er alle vertrouwen in dat we volhouden tot we helemaal geen besmettingen meer hebben.

De acute fase van de crisis is voorbij

De maatregelen zijn sinds 1 juli weer een stuk soepeler. We mogen nu, bijvoorbeeld, weer met meer mensen bij elkaar komen, binnen sporten en evenementen morgen, onder strenge voorwaarden, weer doorgaan. Vorige komende week benaderden we organisaties en verenigingen die een evenement willen organiseren. Samen met hen bekeken we wat er binnen die strenge regels deze zomer nog mogelijk is. Dat hebben we met elkaar bereikt! Door 1,5 meter afstand te houden en de hygiënemaatregelen goed op te volgen, hebben we ervoor gezorgd dat het virus zich niet verder heeft kunnen verspreiden.

Maar, we horen ook steeds zeggen dat het virus niet weg is. Er kunnen zomaar weer lokale virushaarden ontstaan die zich snel verspreiden met alle gevolgen van dien. En dat zien we in bijvoorbeeld, Duitsland ook gebeuren. Wat belangrijk blijft, binnen én buiten, is dat we 1,5 meter afstand van elkaar houden. Dat blijkt toch echt de sleutel te zijn.

Gun elkaar een pleziertje, maar houd ook rekening met je omgeving

Nu meer mensen de zomer bij huis doorbrengen, kunnen we horen dat de buren een feestje geven of ruiken dat de bbq aan staat. Misschien ervaren we dat zelfs als overlast. Ik hoop van harte dat u op zo’n moment denkt aan de periode die achter ons ligt en dat het nu voor iedereen tijd is om te ontspannen binnen de mogelijkheden die er zijn.
En aan de andere kant hoop ik dat iedereen een beetje rekening houdt met zijn omgeving. Doe wat je kunt om overlast te beperken en informeer je buren als je plannen hebt waar een ander last van kan hebben.

Ik wens iedereen een prachtige zomer toe!

Foto burgemeester Mr. Marjolein van der Meer Mohr

Uw burgemeester,

Marjolein van der Meer Mohr

Publicatiedatum 6-7-2020
Publicatieblad Rucphense Bode
Einddatum 1-9-2020