Geniet van de zomer maar blijf de richtlijnen opvolgen

Zo houden we corona onder controle

De vakantieperiode is inmiddels volop aan de gang. We genieten van het mooie zomerweer, gaan op vakantie in Nederland of het buitenland, of trekken er een dagje op uit.

Na maanden binnen zitten door alle beperkingen vanwege corona, is dat heel fijn.
We hervatten – binnen de mogelijkheden – het leven. Sinds begin juli mag er ook weer meer. We kunnen weer een terrasje pakken, op bezoek gaan bij vrienden of familie of een dagje naar het pretpark of de dierentuin.
In de zomer zijn er altijd veel evenementen. Braderieën, festivals, kermissen. Veel van deze activiteiten gaan deze zomer helaas nog niet door. Dit jaar is er in onze gemeente ook geen kermis. De organisatoren van de kermissen hebben hiertoe besloten. Hoewel dit uiteraard jammer is, is het een begrijpelijk besluit. Het is immers niet makkelijk om nu een evenement te organiseren binnen de richtlijnen van het RIVM.

Afstand en hygiëne blijven nodig

Het houden van afstand tot elkaar en de hygiënemaatregelen zijn onverminderd van kracht. En nog steeds nodig. Dat blijkt wel uit de toename van het aantal besmettingen in Nederland en de landen om ons heen. De maatregelen in andere landen worden weer strenger. De provincie Antwerpen heeft een oranje reisadvies. Dat betekent dat alleen essentiële reizen zijn toegestaan.
Tanken of een boodschapje doen over de grens, mag dus niet. Als u toch naar België gaat, zorg dan dat u een mondkapje draagt, want dat is inmiddels verplicht bij onze zuiderburen.

Bent u op vakantie geweest op een locatie waar een oranje reisadvies voor geldt?

Dan is het dringende advies om daarna 14 dagen in quarantaine te gaan. Om verspreiding van het virus te voorkomen, vragen we u dit op te volgen.

Ook in West-Brabant neemt het aantal besmettingen toe

Dat komt enerzijds omdat er nu meer zicht is op besmettingen. U kunt zich nu bij klachten laten testen door de GGD. Binnen 48 uur hoort u dan of u besmet bent. Anderzijds neemt het aantal besmettingen toe omdat niet iedereen de richtlijnen nog opvolgt.

Wij zijn misschien wel klaar met corona, maar corona is nog niet met ons

We moeten de richtlijnen blijven opvolgen totdat er een goed werkend vaccin is. En dat duurt helaas nog even.
Daarom vraag ik u de richtlijnen te blijven opvolgen. Neem de 1,5 meter afstand in acht, houdt u aan de hygiënemaatregelen en blijf thuis als u klachten heeft.

Maar ook dan zijn er voldoende mogelijkheden om te genieten van het zomerweer en de vakantieperiode.


Ik wens iedereen een prachtige zomer toe!

Marjolein van der Meer Mohr

Publicatiedatum 22-7-2020
Publicatieblad Rucphense Bode
Einddatum 22-9-2020