Bezorgd om groeiende onrust

naar aanleiding van rellen in Nederland

Lieve mensen,

Schrikt u ook zo van het nieuws om ons heen? Vreedzame demonstraties worden grimmig door oproepen tot rellen. Afgelopen dagen kregen een aantal steden te maken met plunderingen en vernielingen. Daarbij werden ook hulpverleners en politie belaagd, aangevallen zelfs! Vreselijk! Ook winkels en horecazaken van ondernemers - die het nu al zo zwaar hebben - werden soms vernield.
Het is mooi dat we in Nederland voor onze mening uit kunnen komen, maar dit heeft natuurlijk niets meer met het geven van een mening te maken.

Ook in onze gemeente trekken mensen bezorgd aan de bel bij ons over groeiende onrust. Wij begrijpen dat gevoel heel goed en houden de situatie in samenwerking met de politie nauwlettend in de gaten. Onze boa’s en wijkagenten zijn extra zichtbaar aanwezig in de wijken en dorpskernen. Spreek ze gerust aan als er iets is of u ergens mee zit.

Laten we ons blijven inzetten, ook of juist nu het steeds moeilijker wordt. Praat met elkaar over zorgen en frustraties, ook met je kinderen. Weet wat er leeft bij elkaar. Help elkaar waar nodig. En weet: als het erop aan komt, zijn we er als gemeente.

Publicatiedatum 26-1-2021
Publicatieblad Rucphense Bode
Einddatum 11-2-2021