Aparte eenheid Heidestede biedt hulp aan dementerende coronapatiënten

Strikt gescheiden van de andere bewoners

Centrum voor woon & zorg Heidestede in St. Willebrord heeft een aparte, geïsoleerde, eenheid ingericht om coronapatiënten uit de regio op te vangen. Het gaat dan vooral om coronapatiënten die in een regulier ziekenhuis niet terecht kunnen door, bijvoorbeeld, (beginnende) dementie. Er ligt nu één patiënt en mogelijk volgen er vandaag of morgen nog twee. Het gaat dus om kleinschalige opvang van patiënten.  

Door strikte scheiding geen kans op besmetting


De afdeling die hiervoor is ingericht, stond al leeg en is volledig afgesloten van de rest van Heidestede. Het heeft ook een eigen ingang. De eenheid krijgt een eigen team met een eigen leidinggevende die op geen enkel moment in contact komen met personeel of bewoners van de rest van Heidestede.
Het personeel van deze speciale eenheid heeft ook een eigen mogelijkheid om te pauzeren. De gemeente Rucphen heeft voor dat doel een bouwkeet uitgeleend. Door deze zeer strikte scheiding, is er geen risico op besmetting van de reguliere bewoners of personeel van Heidestede.
op de foto ziet u links in het groene kader de ingang van de speciale eenheid. Daarnaast de keet om te pauzeren en helemaal rechts op de foto is de hoofdingang voor de reguliere bewoners.

𝘽𝙪𝙧𝙜𝙚𝙢𝙚𝙚𝙨𝙩𝙚𝙧 𝙈𝙖𝙧𝙟𝙤𝙡𝙚𝙞𝙣 𝙫𝙖𝙣 𝙙𝙚𝙧 𝙈𝙚𝙚𝙧 𝙈𝙤𝙝𝙧: “𝘋𝘪𝘵 𝘪𝘴 𝘱𝘳𝘦𝘤𝘪𝘦𝘴 𝘩𝘰𝘦 𝘸𝘦 𝘮𝘦𝘵 𝘦𝘭𝘬𝘢𝘢𝘳 𝘥𝘦𝘻𝘦 𝘤𝘳𝘪𝘴𝘪𝘴 𝘵𝘦 𝘣𝘰𝘷𝘦𝘯 𝘬𝘰𝘮𝘦𝘯. 𝘡𝘰𝘳𝘨 𝘦𝘯 𝘩𝘶𝘭𝘱 𝘣𝘪𝘦𝘥𝘦𝘯 𝘢𝘢𝘯 𝘦𝘭𝘬𝘢𝘢𝘳 𝘸𝘢𝘢𝘳 𝘥𝘢𝘵 𝘮𝘰𝘨𝘦𝘭𝘪𝘫𝘬 𝘪𝘴. 𝘞𝘦 𝘮𝘰𝘦𝘵𝘦𝘯 𝘧𝘭𝘦𝘹𝘪𝘣𝘦𝘭 𝘰𝘮𝘨𝘢𝘢𝘯 𝘮𝘦𝘵 𝘥𝘦 𝘮𝘰𝘨𝘦𝘭𝘪𝘫𝘬𝘩𝘦𝘥𝘦𝘯 𝘦𝘯 𝘮𝘦𝘯𝘴𝘦𝘯 𝘥𝘪𝘦 𝘸𝘦 𝘩𝘦𝘣𝘣𝘦𝘯. 𝘏𝘦𝘵 𝘪𝘴 𝘧𝘪𝘫𝘯 𝘵𝘦 𝘸𝘦𝘵𝘦𝘯 𝘥𝘢𝘵 𝘦𝘳 𝘦𝘦𝘯 𝘱𝘭𝘦𝘬 𝘪𝘴 𝘣𝘪𝘫𝘨𝘦𝘬𝘰𝘮𝘦𝘯 𝘷𝘰𝘰𝘳 𝘤𝘰𝘳𝘰𝘯𝘢𝘱𝘢𝘵𝘪ë𝘯𝘵𝘦𝘯 𝘥𝘪𝘦 𝘦𝘹𝘵𝘳𝘢 𝘻𝘰𝘳𝘨 𝘯𝘰𝘥𝘪𝘨 𝘩𝘦𝘣𝘣𝘦𝘯.”

 Heidestede groen kader

Publicatiedatum 3-4-2020
Publicatieblad Rucphense Bode
Einddatum 3-7-2020