U bevindt zich hier: Home > Inwoner > Inloggen met DigiD

Inloggen met DigiD

Met uw DigiD laat u zien wie u bent als u op internet iets regelt. Of dat nou bij de overheid is,  het onderwijs, de zorg of uw pensioenfonds: dankzij uw DigiD kunt u overal makkelijk en veilig inloggen.

Bij gemeente Rucphen kunt u sinds 1 oktober 2020 voor veel aanvragen alleen nog inloggen met de DigiD app of sms-controle. U heeft dan uw telefoon nodig bij het inloggen. Zo zijn uw persoonlijke gegevens nog beter beschermd. Download de DigiD app of stel inloggen met sms-controle in uw DigiD account.

Inloggen met de DigiD app

De DigiD app is de makkelijkste manier om veilig in te loggen. Zo zijn uw persoonlijke  gegevens nog beter beschermd. U hoeft geen wachtwoord te onthouden. Alleen een pincode die u zelf kiest.

Wat heb ik nodig?

Een smartphone of tablet met iOS (10.0 of hoger) of Android (6.0 of hoger).

Hoe werkt de DigiD app?

  • Open de website waar u wilt inloggen en kies voor ‘Inloggen met DigiD app’. Voer uw pincode in.
  • Opent u deze website op uw desktop? Neem dan eerst de koppelcode uit de app over en scan met uw smartphone
    de QR-code op de website. Voer hierna uw pincode in.

Bekijk de video ‘Inloggen met de DigiD app’ voor een stap-voor-stap uitleg.

Hoe regel ik het?

Download de app alleen uit de officiële  App Store (iOS) of de Google Play Store (Android). Voordat u de app kunt gebruiken, moet u deze activeren. Op digid.nl staat een stappenplan over hoe u dit doet.

Ik heb geen smartphone

U kunt ook inloggen met een sms-controle. Voeg uw telefoonnummer toe aan uw DigiD Account en stel inloggen met sms-controle in.

Inloggen met sms-controle instellen

U kunt ook inloggen met een sms-controle. U ontvangt dan een sms-code op uw mobiele telefoon. Of kies voor een gesproken sms-code. Ook deze kunt u op uw mobiele telefoon ontvangen. Voeg uw telefoonnummer toe aan uw DigiD Account en activeer inloggen met sms-controle:

  1. Log in op Mijn DigiD
  2. Klik op Controle via sms aanvragen
  3. Selecteer via een brief
  4. Vul een telefoonnummer in waarop u een sms kunt ontvangen. U kunt ervoor kiezen om een gesproken sms te ontvangen
  5. Voer de sms-code in die u ontvangt op uw telefoon.
  6. U ontvangt binnen 3 werkdagen een brief met een activeringscode waarmee u de sms-controle kunt activeren.

Ik heb alleen een vaste telefoon

Ook als u geen mobiele telefoon hebt kunt u inloggen met sms-controle. U wordt dan automatisch gebeld op uw vaste lijn en ontvangt een gesproken sms-code. Deze manier van inloggen stelt u in op uw DigiD Account.

Ik heb nog geen DigiD 

Vraag uw DigiD dan aan op digid.nl. Voeg bij de aanvraag uw telefoonnummer toe. Uw DigiD is na activatie direct geschikt om in te loggen met sms-controle. Ook kunt u de DigiD app activeren.

Meer weten?

DigiD is de vertrouwde manier om te laten zien wie u bent als u op internet iets regelt. Wilt u meer weten over inloggen met DigiD? Kijk verder op digid.nl.