Rioolaansluiting

Aanvragen

Voor : ondernemer, particulier

Minimaal 6 weken voordat u het riool wilt aanleggen

Gaat u een nieuw huis of een bedrijfsgebouw bouwen? Vraag dan op tijd een rioolaansluiting aan. Dat geldt ook wanneer u het bestaande riool wilt vervangen. Bijvoorbeeld voor renovatie. Op tijd wil zeggen: minimaal 6 weken voordat u het riool wilt aanleggen. U kunt dit direct online regelen. U moet dan ook situatietekeningen meesturen.

rioolaansluiting woning

rioolaansluiting voor uw bedrijf

Kosten

Tarieven 2019

  • De precieze kosten hangen af van de plek waar de aansluiting komt
  • U ontvang een prijsopgaaf op basis van uw aanvraag

Toelichting

Wanneer uw woning wordt of is aangesloten op het rioolstelsel, dan moet uw rioolaansluiting voldoen aan het bouwbesluit en het uitvoeringsbeleid van de gemeente.
Er zijn twee soorten rioolaansluitingen: gecombineerde en gescheiden. Wanneer in uw situatie sprake is van een gescheiden stelsel dan heeft u een dubbele aansluiting nodig. U regelt de aanvraag direct via deze website. Of u maakt een afspraak op het gemeentehuis. Neem dan situatietekeningen mee.

Hoe lang duurt de aanvraagprocedure?

De aanvraagprocedure duurt 6 weken.

De werkzaamheden

  • De gemeente legt het riool aan tot aan de grens van uw terrein. Samen met u bepalen we de precieze plek.
  • U bent verantwoordelijk voor de rioolaansluiting op uw eigen terrein. U kunt die het beste laten aanleggen als de gemeente klaar is met het hoofdriool. Zo weet u precies waar de aansluiting moet komen.
  • U mag de rioolaansluiting niet zelf maken. U moet dit laten doen. Dit gebeurt door een aannemer die in opdracht van de gemeente werkt.