Rijbewijs, Eigen Verklaring

Aanvragen

Voor : particulier

De Eigen verklaring is verkrijgbaar bij de gemeente, maar u kunt ook de Eigen verklaring bij het CBR of uw rijschool aanvragen.

https://www.cbr.nl/nl/rijbewijs-houden/nl/gezondheidsverklaring.htm

Kosten

Tarief 2018
€ 34,80

Toelichting

De Gezondheidsverklaring

De Gezondheidsverklaring (voorheen Eigen verklaring) is een formulier met vragen over uw gezondheid. U heeft de Gezondheidsverklaring nodig als u rijexamen gaat doen en in bepaalde gevallen als u het rijbewijs wilt verlengen. Maar ook als u uw rijbewijs wilt halen of verlengen voor vrachtwagen of bus (C1, C, C1E, CE, D1, D, D1E of DE) en als u 75 jaar of ouder bent moet u deze verklaring invullen. Door deze verklaring in te vullen kan het CBR beoordelen of u geschikt bent om deel te nemen aan het verkeer. Zie ook: https://www.cbr.nl/nl/rijbewijs-houden/nl/gezondheidsverklaring.htm

 Waar kan ik een papieren Gezondheidsverklaring kopen?

U kunt een papieren Gezondheidsverklaring kopen bij de afdeling Gemeentewinkel van het gemeentehuis.  

Waar kan ik een digitale Gezondheidsverklaring kopen?

U kunt  de Gezondheidsverklaring ook digitaal aanvragen. Dat gaat over het algemeen sneller. Dit doet u via MijnCBR: (https://www.cbr.nl/nl/rijbewijs-houden/nl/gezondheidsverklaring.htm). Let op: voor het online aanvragen van uw verklaring, heeft u wel een DigiD-code nodig met sms-beveiliging en u moet kunnen betalen via iDeal.

Gerelateerde producten