Honden hebben en uitlaten

Aanvragen

Voor : particulier

Geen hondenbelasting

U betaalt geen hondenbelasting in de gemeente Rucphen. 

Loslopen of aan de lijn

In de gemeente geldt een aanlijngebod. Dat betekent dat u uw hond alleen aan de riem mag uitlaten. Buiten de bebouwde kom mag de hond wel loslopen, maar in de Rucphense bossen niet.

Poep opruimen

Wie een hond uitlaat, moet de poep van zijn/haar hond direct opruimen. Dat heeft de gemeente vastgelegd in de Algemene Plaatselijke Verordening (artikel 2:58).

Klacht melden

Overlast melden

Zelfs de grootste hondenliefhebber is er wel eens in getrapt. Niet-opgeruimde hondenpoep irriteert iedereen in de straat, wijk of buurt. Wanneer u weet wie de boosdoener is, dan kunt u het hondenbaasje zelf aanspreken. Vaak is dat niet het geval. Heeft u veel overlast van hondenpoep in uw straat? Meld het dan aan uw wijk-BOA. Onze Buitengewoon Opsporingsambtenaren kunnen actief controleren en ter plaatse boetes uitschrijven.

Toelichting

U betaalt geen hondenbelasting in de gemeente Rucphen. Wilt u wandelen met uw hond, houd hem dan wel aan de lijn en ruim hondenpoep op.

Toezicht 

Buitengewoon Opsporingsambtenaren (BOA’s) zijn ambtenaren met opsporingsbevoegdheid. Onze BOA's richten zich vooral op: toezicht bij scholen, winkels, horeca en seniorencomplexen, op jeugdoverlast, fout parkeren en overlast als gevolg van hondenpoep. De BOA’s zijn door hun uniform duidelijk herkenbaar. U kunt ze in uw straat, wijk of buurt makkelijk aanspreken als u problemen wilt melden.