Asbest

Aanvragen

Voor : ondernemer, particulier

4 weken vooraf melden

Als u asbest wilt gaan verwijderen, heeft u een sloopmelding nodig. U doet een sloopmelding vier weken van te voren. Dat kan via het omgevingsloket . In een beperkt aantal gevallen is de meldingstermijn 5 werkdagen. Kleine asbesthoudende spullen kunt u zonder aanvraag op de milieustraat inleveren. Denk daarbij aan remschoenen van auto’s en plantenbakken. Bij meer dan 35m2 asbest moet u aangeven om hoeveel asbest het gaat en hoe het is verwerkt of opgeslagen.

Sloopmelding doen

Sloopmeldingen voor maximaal 35m2 asbest kunt u ook in het gemeentehuis doen. De wachttijd aan de balie kan oplopen tot 30 minuten (avondopenstelling). Met een afspraak voor uw sloopmelding weet u precies hoe laat u aan het loket kunt komen en bent u sneller klaar.

afspraak sloopmelding

Aanleveren op de milieustraat

Op deze manier levert u asbest aan:

  • asbest moet voor verpakking vochtig gemaakt zijn;
  • asbest moet in twee lagen stevig, doorzichtig plasticfolie (minimaal 0,2 mm dik) verpakt zijn;
  • de openingen moeten volledig zijn afgeplakt met breed plakband;
  • er mag maximaal 35m2 asbest per beschikking worden aangeleverd op de
    milieustraat;
  • het beschikkingsformulier van de gemeente moet u overleggen aan de beheerder op de milieustraat.

Let op! Niet asbesthoudend materiaal is vaak moeilijk te onderscheiden van asbesthoudend materiaal. Daarom vragen wij u ook dat te verpakken volgens de regels van asbesthoudend materiaal.

Toelichting

Asbest is schadelijk voor de gezondheid. Stofdeeltjes die vrijkomen tijdens het slopen kunnen kanker veroorzaken. Daarom zijn er regels voor het aanleveren van asbest op de milieustraat.